Tips & Trix

Här kommer vi att ge lite olika tankar samt planerings lösningar vid olika behov av vad som skall förvaras
i hyllorna
 
Cd-förvaring i hyllor. 

Här är lite nyttig inormation för dig som behöver förvara många cd-skivor.
Du kan antingen använda 14 cm djupa hyllor vilket är anpassat för cd-skivor med cd-fodral. Cd-fodralen sticker då ut ca 5 mm, vilket är lagom för att få tag i skivorna. (Gäller om man har monterat hyllan med ryggskiva eller mot en vägg utan golvsockel,annars kan dom försvinna längre in på hyllplanet)

Det går även bra att använda ett djupare mått på hyllsektionen om man vill använda hyllan för blandad förvaring ex: till pocketböcker eller till dvd-fodral.
Det finns då en stoppribba som tillbehör för att cd-fodralen inte skall försvinna för djupt in i hyllan, används till 18 cm eller till djupare hyllor.


Vill man få in så många cd som möjligt sätter man hyllplanen på vart tredje hål i hyllstegarna (utrymmet mellan hyllplanen är då 13 cm) och är jämt indelat till 218 cm höga hyllor med 14 st utrymmen (15 st hyllplan inkl topphylla enligt bild).

Hyllsektionen på bilden visar en 218*14*80 cm bred hyllsektion vilken rymmer ca: 1140 st cd-fodral.


Till 248 cm höga stegar blir det 16 st utrymmen (17 hyllplan inkl topphylla) hyllsektionen rymmer då ca: 1216 st cd-fodral

Om man nu vill ha luckor framför sina skivor så går det inte med 14 cm djup eftersom luckorna kommer att ta i cd-fodralen som sticker utanför hyllkanten, välj då minst en 18 cm djup hylla.

Även att tänka på vid luckmontage är att gångjärnen till luckorna blockerar vissa hål för hyllplanen.